Sæbekasseløb

SÆBEKASSELØB TIL ÅBNING AF KRONPRINSESSE MARYS BROUdgivet: fredag d. 11.10.2019


I forbindelse med åbningen af Frederikssunds nye bro, Kronprinsesse Marys Bro, blev der lørdag d. 28.09.2019 afholdt åbningsfest; Fest over Fjorden. 


Her var planlagt masser af festlige aktiviteter. En af dem var et velgørenhedsløb, planlagt af Rotarys lokale klub. Løbet var et sæbekasseløb for virksomheder, hvor alle deltagere betalte et tilmeldingsgebyr, som skulle doneres til lokale velgørende organisationer. 


Sæbekasseløb er en sjov og alt for sjælden brugt aktivitet, og dét sammen med lokal støtte, gjorde at vi ikke behøvede lang betænkningstid her hos Book1Bus. Vores to store turistbusser var bestilt til at køre som shuttlebusser ud til brofesten, så det var oplagt for os at skulle deltage på anden vis også til denne dag. 


Vi besluttede os for selv at bygge sæbekassebilen. Der var nogle regler som skulle overholdes i forhold til længde og bredde, men derudover var der frie tøjler. Vi ville gerne have en sæbekassebil som lignede en minibus - det er jo vores speciale. Samtidig skulle den også være let, så vores løbere kunne få fart på bilen, og vi kunne komme først i mål. 


Der blev savet, skruet og malet, og sæbekassebilen blev færdig i sidste øjeblik. Vi havde opstart af en masse ny kørsel til mandagen efter, så det var ikke fordi vi havde haft oceaner af tid. 


Vi var 15 hold der deltog, og alle blev linet op i Le Mans startopstilling. Kørerne skulle stå på række, og ved start spurte hen til deres sæbekassebil og så afsted. Vi havde godt hørt at løbet var en hård udfordring, som ville kræve mange kræfter fra holdets løbere. Vi havde fundet Frederikssunds sejeste løbere, hvis vi selv skal sige det. De var i deres bedste alder og i rimelig form, så førstepladsen var ikke urelistisk.


Startskuddet gik, og vores hold kom hurtigt fra start. Vi fik overhalet flere biler, og kom hurtigt fra bagerst i feltet til midten. Distancen var ca. 1.400 meter og gik ud til midten af broen og tilbage igen. Det skulle vise sig at blive nogle af de hårdeste meter for vores løbere. Vores punkterfrie dæk blev flade, og pludselig blev vi overhalet af den ene sæbekassebil efter den anden. Vores løbere var som forventet de sejeste, og de kæmpede en brav kamp.


Det blev desværre ikke til en førsteplads denne gang, men det var en sjov oplevelse. Vores løbere var enige, da de efter 4 timer kunne få vejret igen. Vi siger tak til Rotary, vores modstandere (kollegaer i Frederikssund erhvervsliv) og Fest over Fjordlandet for et sjov og vellykket arrangement.


Vi er glade for at vores Book1Bus busser har både reservehjul og motor, så vi ikke ender ud i situationer som disse i hverdagen :)